019 Bahar Dönemi’nde BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’nde Genel Eğitim Fakültesi’nde YENİLİKÇİ LİDERLİK isimli seçmeli dersim başladı. Bu dersin açılmasına vesile olan Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süreyya Özöğür Akyüz’e ve Genel Eğitim Birimi Öğretim Görevlisi Burcu Alarslan Uludaş’a teşekkür ederim.
Sınıfıma BAU’nun 20 farklı fakültesinden (okulda her disiplinde eğitim gören öğrenciler mevcut olduğundan oldukça zengin bir mozaik oluşturduk) 50 öğrenci katıldı. Bu öğrenciler 1. 2. 3. ve 4. sınıf seviyelerinden oluşmaktaydılar.
Verdiğim 14 Haftalık dersi şu şekilde planladım:
1-9. Dersler: Yaratıcılık & İnovasyon
10-11. Dersler: Uygulamalı Sunum Teknikleri
12-14. Dersler: Karizmatik Liderlik
Bu dönem boyunca öğrenciler ders sırasında çeşitli egzersizler yaptılar, bunların bir kısmı bireysel bir kısmı da grupsal sunum çalışmalarından oluşuyordu.
Ayrıca hem VİZE hem de FİNAL verdim.
Yaratıcılık & İnovasyon derslerinde sınıf içi egzersizlerin dışında 8 tane kısa ödevi kendi başlarına ders dışında yaptılar. Kimi ödevleri öğrenciler sonraki derslerde sınıf önünde okuma fırsatı buldular. İnovasyon dersinde Dijital ve Stratejik Pazarlama konusunda uzman olan Joseph Çiprut bey de kendilerine konuk konuşmacımız olarak bir inovasyon dersi verdi.
Uygulamalı Sunum Teknikleri derslerinde öğrenciler kendi sunumlarını hazırlayıp bir jüri karşısında sunma imkanı bularak kendilerini oldukça geliştirdiler. Aynı şekilde ben de TEDx YOUTH İELEV’deki konferansım öncesi sunumumu sınıfa prova olarak yaptım ve çok değerli yorumlarını aldım ve bu şekilde TEDx sunumum daha başarılı geçti. Karşılıklı öğrencilerle öğrendik.
Karizmatik Liderlik kısmında da yine egzersizlerle kendi farkındalıklarını artırıp liderlik özellikleri üzerinde çalışmış oldular.
Aynı zamanda öğrencilere dışarıdan Akordeon sanatçısı getirerek kendi 2 tane Yaratıcılık bestemi şarkı olarak performe etme imkanım oldu. Bu da dersimize ayrı bir ruh kattı.
Bir yandan da BAU Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süreyya Akyüz’ün önderliğinde YARATICILIK üzerine bir BİLİMSEL DENEY yaptık öğrencilerle. 50 öğrenciden 20 tanesi gönüllü oldular. Her birisine EEG (Elektroensefalografi) çektik ve Kaufman Testi yaptırdık. Sonrasında onlara 8 haftalık ödevleri de ilettik. Arkasından tekrar EEG ve Kaufman yapıldı. Bundan sonra bu deneyin sonuçları analiz edilecek ve alınan eğitimin beynin ön ve arka lobunda (yaratıcılık üzerine) bir gelişme olup olmadığı saptanacak. Aynı zamanda dikkatlerinde de bir gelişme olup olmadığı tespit edilecek.
DERSİME KATILAN ÇOK SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİME ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM!!