Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar
Maslak Uniq’deki Andy Warhol ağırlıklı serginin ilginç eserleri arasında gezip de insan kendini souvenir/kitapçı dükkanında bulunca o kadar kitap arasında biraz bocalıyorsa da kendine uygun bir şeyler bulup bilgiyle zenginleşeceğinin yazılı kanıtlarıyla da oradan ayrılıyor.
Bu kitap akademik bir dille yazılmış ve Popüler Kültür ve Aynılaşma üzerine çok enteresan bulgular içeriyor. Burak Satar tarihi bir açıklamayla başlayıp Popüler Kültür’ün tanımlarını ve etkilerini anlattıktan sonra günümüzün Sosyal Ağlar furyasına değinerek ‘’Aynılaşma’’ ve ‘’Tekrarlanan İmaj’’ kavramlarını bilgilendirici örneklemelerle okuyucuya aktarıyor.
‘’Marka satın almak, bireyin belli bir kimlik oluşturma aracı olurken, kitle kültürünün sürekli beslediği tüketim toplumu, ŞİRKET LOGOLARINI ÜZERİNDE TAŞIYAN İNSANLAR ÜRETMİŞTİR (Willis, 1993).’’ Özellikle vurgulamak istediğim yerleri büyük harfle yazdım. Bu o kadar doğru ki, bugün sokakta markanın isminin basıldığı yığınla tişört/gömlek/pantolon giyen insan var. Ve aslında markanın reklamını yaptığımızın farkında olarak ve belki de bununla gururlanarak da giyiliyor bu giyimler.
Bu kitabı okumanızı öneririm.