Kitap Tanıtım Yazısı: Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar, Burak Satar

 

Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar

 

Maslak Uniq’deki Andy Warhol ağırlıklı serginin ilginç eserleri arasında gezip de insan kendini souvenir/kitapçı dükkanında bulunca o kadar kitap arasında biraz bocalıyorsa da kendine uygun bir şeyler bulup bilgiyle zenginleşeceğinin yazılı kanıtlarıyla da oradan ayrılıyor.

 

Bu kitap akademik bir dille yazılmış ve Popüler Kültür ve Aynılaşma üzerine çok enteresan bulgular içeriyor. Burak Satar tarihi bir açıklamayla başlayıp Popüler Kültür’ün tanımlarını ve etkilerini anlattıktan sonra günümüzün Sosyal Ağlar furyasına değinerek ‘’Aynılaşma’’ ve ‘’Tekrarlanan İmaj’’ kavramlarını bilgilendirici örneklemelerle okuyucuya aktarıyor.

 

‘’Marka satın almak, bireyin belli bir kimlik oluşturma aracı olurken, kitle kültürünün sürekli beslediği tüketim toplumu, ŞİRKET LOGOLARINI ÜZERİNDE TAŞIYAN İNSANLAR ÜRETMİŞTİR (Willis, 1993).’’ Özellikle vurgulamak istediğim yerleri büyük harfle yazdım. Bu o kadar doğru ki, bugün sokakta markanın isminin basıldığı yığınla tişört/gömlek/pantolon giyen insan var. Ve aslında markanın reklamını yaptığımızın farkında olarak ve belki de bununla gururlanarak da giyiliyor bu giyimler.

 

Bu kitabı okumanızı öneririm.

Load More Related Articles
Load More By websitesiadmin
Load More In Standart Yazılar

Yanıtla

Your email address will not be published.Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *

Check Also

Azim & İnovasyon Semineri, Üsküdar Amerikan Lisesi U Solve It Programı

  Geçtiğimiz ay Üsküdar Amerikan Lisesi’nin düzenlemiş olduğu ...

FORMÜLÜM


Alper Almelek 1971’de dünyanın en güzel şehri olarak nitelediği İstanbul’da doğmuştur. University of Southern Maine ve Sonoma State University’de Siyasal Bilimler ve Müzik eğitimi (Opera Şarkıcılığı ve Piyano) görmüştür. 1995’te yurda dönüşü ertesinde 11 yıl boyunca aile işinde çalıştıktan sonra Siegwerk Corporation’ın Türkiye Genel Müdürü...
DEVAMINI OKU

TESTLER

KİTAP İNDEKSİ

INSTAGRAM KÖŞESİ

Instagram has returned invalid data.

İŞ’TE KAHKAHA