Oktay Nak (AR-GE Müdürü, Panasonic Eco Solutions Elektrik)

Merhaba Alper Bey,

Öncelikle bizlere zaman ayırıp değerli ve ufuk açan bilgilerinizi bizlerle samimiyetle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Eğitim süresince verdiğiniz örneklerde  kitaplarla dolu bir hayat geçirdiğiniz ve bunları ne kadar güzel sentezlediğiniz noktasında çok etkilendim. Bende kitaplara çok önem veririm, kitap yazmak kolay bir iş değil bu nedenle bir kişisel gelişim kitabı okuyorsam bunu  hazır tecrübe olarak görür ve hayatımda uygulamaya çalışırım. Sayenizde kitaplara daha çok vakit ayırmam ve daha çok ilgilenmem gerektiğiniz bir kez daha anladım. Eğitimde vurguladığınız bazı noktalar bende bazı farkındalıklar yarattı. Bunları da kısa kısa paylaşmak isterim.

Usta olmak için çok çalışmak hatta 10.000 saat kuralından bahsettiğiniz. Bu kuralı duymuştum ama verdiğiniz örneklerle bunun önemi daha iyi pekişti. Eğitimden çıkar çıkmaz gidip üzeri deri kaplı küçük bir not defteri aldım,  bunu 12 yaşındaki hayali kaleci olmak isteyen oğluma verdim ve ona 10.000 saatin önemini tekrar anlattım. Kaan kaleci olmak istiyor usta bir kaleci olması için 20 yaşına kadar 10.000 saat bu işe vakit ayırmasını ve tüm çalışmalarını not almasını istedim. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarını hesapladı ve yaklaşık 2000 saat olduğunu söyledi. Önünde 8 yıl ve 8000 saatlik bir çalışma kaldı. Bunu bu deftere not alarak hayatına devam edecek bakalım yirmi yaşına geldiğinde profesyonel bir kaleci olabilecek mi?

Hepimizi bir bireyiz ve öncelikli olarak bireysel olarak mutlu olmalıyız dediniz. Bu hatırlatma içinde teşekkür ederim, bazen kendimizi unutup sadece çevremizi özellikle ailemizi mutlu etmeye çalışıyoruz, kendimizi unutuyoruz. Öyle bir anda söylediniz ki birden kendimi biraz ihmal ettiğimi hatırladım. Bu konuda da kendim için bir şeyler yapacağım.

Ekranda siyah beyaz bir karartı gösterdiniz, tam bir dakika boyunca baktım ama bir figür göremedim. Sonra bir hayvan figürü olduğunu söylediniz, evet sonra gördüm ama acaba gerçekten bir hayvan figürü müydü yoksa beyin artık onu öyle kabul mu etmişti bu halen aklımı kurcalıyor. Ama şu bir gerçek ki bir nesne hakkında bir fikrimiz yoksa ilk aklımıza sokulan bilgi onu öyle kabul etmemizi sağlıyor olabilir. Bu deneyim belli konularda liderlik yaparken insanları sürüklemek anlamında işimize yarayabilir.  Özellikle hayal kurmanın yaratıcılıktaki rolünü iyi anladım ve muhakkak herşeyi not almam gerektiğini öğrendim bu konudaki örneklerde çok etkileyiciydi.

Ruhun arınacağı yeri bulmamız konusunda ki tavsiyeniz ve bu konuda verdiğiniz örnekler çok anlamlı, gerçekten ben bunu henüz keşfedememişim bunu sorgulamam gerektiğini farkettim.

İnsanoğlu beyin hakkında yeteri bilgiye sahip değil ve bilinçaltını henüz çözemedik. Karizma, İlham Perisi, Yaratıcı, Peygamberler, Ruhun Dingin olduğu yer bu eğitimin anahtar kelimeleri bence ve bunlar sorgulanmalı. Bu konular benim en çok ilgi duyduğum konular ama eğitimle bu konuda ki farkındalığım iyice arttı. Seminerlerinizden haberdar olursam katılmak, takip etmek ve çeşitli roller almak  isterim.

Tekrar teşekkürler,

 

Oktay NAK
Ar-Ge Genel Müdürü
R&D General Manager

 

Load More Related Articles
Load More By Alper Almelek
Load More In Yaratıcılık Eğitimi

Yanıtla

Your email address will not be published.Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *

Check Also

Kitap Tanıtım Yazısı: Sputnik Sevgilim, Haruki Murakami

ŞU, BU’na aşık, BU, ŞU’yu arkadaşça çok çok ...

FORMÜLÜM


Alper Almelek 1971’de dünyanın en güzel şehri olarak nitelediği İstanbul’da doğmuştur. University of Southern Maine ve Sonoma State University’de Siyasal Bilimler ve Müzik eğitimi (Opera Şarkıcılığı ve Piyano) görmüştür. 1995’te yurda dönüşü ertesinde 11 yıl boyunca aile işinde çalıştıktan sonra Siegwerk Corporation’ın Türkiye Genel Müdürü...
DEVAMINI OKU

TESTLER

KİTAP İNDEKSİ

INSTAGRAM KÖŞESİ

Instagram has returned invalid data.

İŞ’TE KAHKAHA